Pressemeddelelse: Hørsholm, 5 april 2020

Legeakademiet og Creativ Company indgår partnerskab: vækstmuligheder i krisetider.

Legeakademiet og Creativ Company indgår partnerskab: vækstmuligheder i krisetider.

Med et glædesstrålende ”JA” har Legeakademiet accepteret et forretningsfrieri fra Creativ Company for at få lærende legetøj ud til endnu flere børn.

I disse krisetider skaber vækstmuligheder håb for fremtiden.

Løbecykler, motorikredskaber, opgavebøger, legekøkkener, drager og eksperimentsæt flyver trods krisen ud fra den danske legetøjswebshop Legeakademiet. Efter 15 år med engageret arbejde samt lønsomme, legesyge og ikke mindst holdningsbaserede forretningsideer er virksomheden klar til et højdespring.

”Når børn vokser ud af sandkassen og kan nå toppen af klatrestativet på det, der virker som 4 sekunder, skal man finde nye og passende legepladser, så børnenes kreativitet og kompetencer kan fortsætte en positiv udvikling. Vi har stået og spejdet i toppen af det klatrestativ længe.” siger den ene af de to kvindelige ejere, Ann Riemer. ”Creativ Company er en perfekt partner for Legeakademiet, for vi har fælles værdigrundlag. Vi tror på, at leg og kreativitet er børns vej til læring og innovation, og vi vægter social ansvarlighed meget højt.”

Creativ Company har købt sig ind i Legeakademiet med 51% af aktierne. Legeakademiets ledelse, sortiment, branding og kommunikation forbliver i hænderne på grundlæggerne Ann Riemer og Jane Vestergaard.

Legeakademiet blev grundlagt for 15 år siden som en iværksætterdrøm om at tilbyde danskerne legetøj, som udvikler børns kreative, motoriske, mentale og sociale kompetencer. Virksomheden har base i Hørsholm, hvor der nu er 10 ansatte. Lageret er outsourcet.
Creativ Company sælger kreative hobbymaterialer til kunder i mere end 40 lande og har datter- og salgsselskaber i 9 europæiske lande.
Også Creativ Company er startet af blandt andre en kvinde med en god forretningside, og synergien mellem de to virksomheder har fra starten været god.

”Creativ Company kan hjælpe os med driften, så vi kan koncentrere os om væksten. De er den store galopbane med perfekte rammer, som vores stærke travhest har søgt efter. Nu skal vi ud i verden, vi skal bruge vores kræfter på nye ideer, og vi skal være en positiv kraft i samfundet. Det sidste ligger os meget på sinde i disse tider, hvor mange mennesker og erhverv er udfordrede. Vi vil spænde seletøjet for at få ideer til, hvordan vi kan dele vores fremgang med andre erhvervsdrivende for at få gang i hjulene igen på den anden side af coronakrisen, ” siger Jane Vestergaard.

Også hos Creativ Company glæder man sig over udvidelsen af ’familien’:
”Legeakademiet er ledet af to stærke entreprenører. Deres ønske om at udvide til markeder i Europa, hvor vi allerede arbejder, ligger i tråd med vores vækststrategi, samtidig med, at vi kan lære af Legeakademiets stærke og kreative tilgang til branding og værdikommunikation,” siger Kasper Eis, administrerende direktør hos Creativ Company.

Yderligere information:
Ann Riemer, direktør og medejer af Legeakademiet, tlf. 20 22 26 28
Kasper Eis, adm. direktør hos Creativ Company, tlf. 23 31 38 28